Mobil Onay Nedir ? - Onaylat.com

01/05/2023 22:03:23

Mobil Onay Nedir ? - Onaylat.com

Mobil Onay Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Mobil onay nedir? Ne işe yarar? Sorularını kısaca şöyle cevaplayabiliriz:

Tek kullanımlık, sanal bir numara temin ederek SMS doğrulama işlemlerini bununla yapmaya ‘mobil onay’ adı verilir.

Bu numaralar fiziksel olmayıp, tamamen dijitaldir. Yani gerçekte mevcut değildir. İnternet ortamında, sanal olarak temin edilir ve yalnızca bir defaya mahsus olarak kullanılabilir. SMS onay için kullanılan bir numaraya ikinci defa tekrar ulaşamazsınız.

Mobil Onay Nedir? Mobil SMS Onay Ne İşe Yarar?

SMS onay, kullanıcıların telefon numaralarının gerçekliğini doğrulayabilmek için tek kullanımlık geçici (sanal) bir numara kullanmasını ifade eder. Söz konusu dijital numaralar, finansal uygulamalardan sosyal medya platformlarına kadar pek çok alanda kullanılır.

Çevrimiçi hizmetlere kayıt olma veya ek özelliklere erişim için bu adımın uygulanması talep edilir. Üyelik yahut hesap onaylama işleminin tamamlanabilmesi için, ilgili uygulamaya veya web sitesine gerçek bir numara girilmesi istenir. Ardından bu numaraya bir kod gönderilerek hesap sahibinin kimliği doğrulanmış olur.

Gelen kod sayesinde kullanıcının, verdiği telefon numarasına erişebiliyor olduğu doğrulanır.

İşte mobil onay süreci, bu yönüyle hesapların güvenliğini sağlamak ve dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önlem almak için son derece mühimdir. Firmalar, kullanıcılara telefon doğrulama zorunluluğu getirerek hassas bilgileri üçüncü tarafların yetkisiz erişiminden korumayı amaçlar.

Öte yandan mobil onay, kişinin hesabında 2 adımlı doğrulamayı açabilmesi için de önem taşır. Kullanıcı, doğruladığı cep numarası sayesinde iki aşamalı giriş sistemini etkinleştirerek hesabını daha iyi koruyabilir. Böylelikle, kullanıcı şifresini girdikten sonra ayrıca telefonuna bir SMS gelir ve gönderilen tek kullanımlık kodu da girmesi istenir. Bu, bilgisayar korsanlarının hesaplara erişimini büyük oranda zorlaştırır ve ek bir güvenlik katmanı oluşturur.

·         Önerilen İçerik: Uber SMS Onay Nasıl Alınır?

SMS Onay Avantajları Nelerdir?

SMS yani kısa mesaj servisi, mobil cihazların birbiriyle metin formatı sayesinde iletişim kurmasına imkân tanır. Bunlar; sembollerin, sayıların ve harflerin bir kombinasyonunu içerir.

Çeşitli aplikasyonlar, internet siteleri ve platformlar kullanıcıların kimliğini teyit etmek için mobil onay yapmasını talep eder. Ancak çoğu kişi bu tarz durumlarda gerçek numarasını kullanmak yerine sanal bir numara edinmeyi seçer.

Buna göre, mobil SMS onay avantajları şöyle sıralanabilir:

1.   Kimliğiniz Anonim Hâle Gelir:

Hiçbir platformda gerçek numaranızı kullanma zorunluluğunuz yoktur. Sanal numaralar kimliğinizi belirsizleştirerek sizi anonim kılar ve gizliliğinizi muhafaza etmenizde büyük rol oynar. Böylece şirketler sizin gerçek bilgilerinize ulaşamaz ve bu nedenle güvenlik hususunda endişe etmenize gerek kalmaz.

2.   Spam İletilerden Korunursunuz:

Çoğu firma, kullanıcıların e-posta ve telefon numarası gibi datalarını reklam, promosyon, kampanya ve teklifler için kullanır. Bu durum ise pek çok kişinin spam mesajlarla mücadele etmek durumunda kalmasına yol açar. Üstelik çoğunlukla spam mesaj gönderen numarayı engellemek çözüm olmaz. Çünkü firmalar genellikle sürekli farklı numaralardan SMS gönderir veya sizin datalarınızı başka kurumlara satarak yayılmasına neden olur.

Bu yüzden spam mesajları tamamıyla engellemek mümkün değildir. Ancak kullandığınız site ve uygulamalarda sanal numara tercih ederek bunun bir nebze önüne geçebilirsiniz. Böylelikle spam ileti bombardımanına uğrama ihtimâlinizi en aza indirmiş olursunuz.

Fake numaralar tek kullanımlıktır. Firmalar bu numaralara istediği kadar mesaj göndersin, hepsi boşa düşecek ve size ulaşmayacaktır. Bundan dolayı sanal numaraları gönül rahatlığıyla tercih edebilir ve spam tehlikesinden endişe etmeksizin güvenle kullanabilirsiniz.

3.   İstediğiniz Kadar Yeni Üyelik Oluşturma Şansı Elde Edersiniz:

Kendi telefon numaranızı kullanarak, aynı uygulamada yalnızca bir hesap oluşturabilirsiniz. Yeni hesaplar için farklı numaralar bulmanız gerekir. Takdir edersiniz ki, her hesap açışınızda gerçek bir numara kullanmanız imkânsıza yakındır. İşte bu sorunu, fake numaralar yardımıyla kolayca aşabilirsiniz.

Örneğin; çok sayıda Facebook veya Instagram hesabı açmaya ihtiyacınız olduğunu varsayalım. Ya da Yemek Sepeti’nin ilk defa üye olanlara sunduğu indirimden her sipariş verişinizde tekrar tekrar yararlanmak istiyorsunuz diyelim. Bu durumda açacağınız sonraki üyelikler için sanal numara kullanarak hiç zorlanmadan dilediğiniz kadar yeni hesap oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla sanki ilk kez kayıt oluyormuş gibi, sunulan avantajlardan sürekli olarak faydalanmaya devam edersiniz.

Eğer sosyal medya alanında hizmet veriyorsanız muhtemelen yüzlerce, belki de binlerce hesaba ihtiyacınız oluyordur. Hesap satışı, reklam, takipçi ve beğeni gibi hizmetler veren birçok kişi her gün çok fazla hesap açmaya gereksinim duyar. Bu ise sanal numaralar kullanmayı zorunluluk hâline getirir.

Siz de tüm bu durumlarda Onaylat.com sitemizi tercih ederek mobil SMS onayın sağladığı avantajlara tek tıkla kavuşabilirsiniz. Onlarca servis ve ülke çeşitliliği, en uygun fiyat garantisi ve %100 güvenli web site altyapısı ile hizmet veren sitemizden aradığınız çözümlere ulaşabilirsiniz.